Slatki zalogaj
Zdravo dragi moji!
Danas delim sa vama svoj omiljeni, brzinski i najukusniji hrskavi kolačić na svetu!
Ukusom podseća malo na medenjake, ali je sušta suprotnost, zapravo, unapređena verzija ovog slatkog kolača.
Glavni zaslađivač i vezivni sastojak jesu urme, koje su stvarno učinile pravo čudo u ovom receptu!
Pogledajte i kako, jer upravo sledi najjednostavnija priprema najboljih hrskavih kolačića.
Zdravi i slatki medenjaci:
Uključiti rernu na 180 stepeni.
Sledeće sastojke ubaciti u blender, a potom ih izblendati do kompaktne smese:
► 130g miks badema, lešnika, kikirikija (razmera orašastih plodova je po vašoj želji),
► 10 urmi (prethodno ih očistiti od koštica),
► 1 kašika Psyllium ljuspica (@beyond.veleprodaja),
► 2 kašike kakao praha (Superiror Kakao + @justsuperior.rs),
► 1 kašičica začina za medenjake (@spice_up_shop),
► 3 kašike/ 50g pirinčanog brašna
► 200 ml bademovog mleka za lakše blendanje
(po potrebi dodati još tečnosti, jer su sastojci dosta suvi).

U izblendanu kompaktnu smesu za kolačiće dobro umešati 1 punu kašiku kakao zrnca.
Na plehu obloženom pek papirom ravnomerno oblikovati i ređati smesu za kolačiće
(ja sam dobila 7 okruglih kolačića).
Ubaciti ih u prethodno zagrejanu rernu i peći jedno 20-25 minuta - zadnjih 10ak minuta malčice smanjiti temperaturu rerne. Povremeno proveravati kako napreduju, jer mogu lako da zagore.
Gotove kolačiće izvaditi iz rerne, ostaviti ih 10ak minuta da se prohlade, pa tek onda servirati
i uživati u ovoj prezdravoj i preukusnoj poslastici!
Očekujem utiske i želim vam divan petak i još divni vikend!
Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.