Slatki zalogaj

Zdrav i ukusan obrok za poneti- ovseni mafini sa borovnicama

  • Vreme pripreme: 10 min.
  • Vreme pripreme: 25 min.

Zdravo, dragi moji!

Obaveze, koje su u zadnje vreme sve više prisutne, me ponekad skroz izmore, toliko da izgubim snage da razmišljam o nekim dnevnim navikama.
Jedna od takvih navika jeste ishrana, koja uglavnom, kada su posao i obaveze u pitanju, dođe zadnja na red. Ja se trudim da izbegnem preskakanje i neredovne obroke, ma koliko god imala posla, mogu da nađem rešenje, a da ne ostanem gladna.

Shvatila sam da kad god smislim izgovor da nemam vremena trenutno da jedem, pa pomerim obrok za par sati kasnije- budem izmorena, bez energije i manje produktivna. Zašto? Zato što mi telo traži gorivo (hranu), a ja mu ne dajem, samim tim telo je gladno, a mozak pospan- i time ništa nećemo postići.

U ovakvim brzim, životnim situacijama najbolje je da obroke pripremimo unapred, kako bismo imali odmah kod sebe gotov doručak/ručak koji možemo odmah pojesti, bez ikakvog odlaganja.

Danas ću sa vama podeliti jednu opciju za doručak ili užinu za poneti- meni jedan od omiljenih slatkih obroka, koji sigurno neću zaboraviti da pojedem!
U pitanju su zdravi mafini od ovasa sa borovnicama, pripremu možete obaviti veče pre- biće vam potrebno samo 10 minuta za smesu i 25 minuta rerne, tj. za čekanje da se ispeku- i to je sve, imate gotov doručak za sutra!

Detaljnu pripremu vam pišem ispod ovog teksta. Uživajte! :)



p.s. Odlično se slažu sa namazom od meda, koji svojim ukusom podseća na Nutellu, ali je značajno ukusniji, jer su sastojci prirodni i punijeg ukusa. Moja tajna za ovu savršenu kombinaciju jeste u brendu sa najboljim medićima i kombinacijama istih- "Zlato u tegli"! Med koji koristim trenutno je mešavina prirodnog vrcanog cvetnog meda, lešnika i kakao praha. Obavezno probajte i ovu varijantu! ♥


OVSENI MAFINI SA BOROVNICAMA


SASTOJCI:

200ml bademovog mleka (opciono- možete koje god mleko po vašem izboru da koristite),
200g ovsenih pahuljica,
200g grčkog jogurta,
150g borovnica,
40g bademovog brašna,
2 kašike mlevenog lanenog semena,
i 5 kašika meda.


PRIPREMA:

Pre pripreme uključite rernu na 180 stepeni, kako bi se zagrejala.

U većoj činiji sjedinite sve sastojke, sem borovnica. Zatim, umešajte i borovnice sve dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Kalupe za mafine podmažite sa malo kokosvog ulja (kako se mafini ne bi zalepili za dno kalupa), pa ravnomerno kašikom rasporedite smesu po kalupima.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta, dok ne postanu blago braonkaste boje. Zatim, izvadite mafine iz rerne i ostavite ih 10-ak minuta na sobnoj temperaturi kako bi se dodatno stegli.

Nakon tih "najdužih" 10 minuta, izvadite mafine iz kalupa i, bez žurbe, sutra uživajte u ukusnom i zdravom doručku ili užini! Prijatno. :)

O meni

Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.