Slatki zalogaj

Zadovoljstvo ukusa i dragoceno uživanje- čokoladni i mekani proteinski brauniji

  • Vreme pripreme: 35 min.
  • Broj osoba: 6

Zdravo, dragi moji!

Dugo razmišljam šta je to što me čini srećnom i podstiče moju produktivnost tokom dana. Shvatam da su to svi oni mali sitni trenuci koji su izuzetno dragoceni. Nekako kao da nemamo vremena ili strpljenja da uvidimo te sitne i dragocene trenutke koji nas istinski čine zadovoljnima.

Od kako sam pažnju posvetila takvim momentima koji mi prijaju, svaki dan mi je sunčan i lep (ma i ako pada kiša napolju, meni je lepo!)- ovo jeste suština svega. Probajte, veoma je jednostavno. Sve je do vaše prespektive i fokusa koji vi kontrolišete.

Samo ime mog profila positive & healthy širi takvu energiju, i zato u tom duhu uživanja, lepote i zdravlja, stiže moja nova kreacija slatkog dezerta- proteinske čoko bombe.

Odlično kod ovog slatkiša jeste to što zahteva veoma malo vremena za pripremu, a pruža vam neverovatan doživljaj u ukusima i vašem miru.

Glavni sastojak jeste brašno od leblebije koje možete pronaći u @zadruga.food.concept lokalu. Leblebijino brašno je viskoproteinsko brašno koje ne sadrži gluten, tako da je veoma pogodno za sve koji su osetljivi na glutenske namirnice. Dobija se mlevenjem leblebije i izuzetno je hranljivo- savršen sastojak za zdrav kolač!

Ispod ovog tekstića vam pišem recept za moje mekane čoko- proteinske braunije. Uživajte! ♥



Čokoladni i mekani proteinski brauniji


SASTOJCI:

130g leblebijinog brašna,
40g proteina u prahu (ukus čokolada/možete zameniti i nekim biljnim proteinom, po vašoj želji, ali imajte u vidu da će vam onda biti potrebna veća količina zaslađivača- 10 kašika),
20g kakao praha,
5 kašika kokosovog šećera,
4 kašičice praška za pecivo,
2 kašičice jabukovog sirćeta,
i 230 ml vode.

Dekoracija: kokos listići (po želji).


PRIPREMA:

1. Pre pripreme uključite rernu na 175 stepeni kako bi se zagrejala.

2. Zatim, u dubokoj činiji sjedinite prvo suve sastojke, pa dodajte i mokre (voda i jabukovo sirće). Sve izmešajte špatulom do kompaktne smese za barunije. Ostaviti smesu 10-ak minuta da odstoji.

3. Obložite četvrtasti kalup pek papirom, pa ulijte u njega smesu- ravnomerno je rasporedite po kalupu. Odozgo možete posuti i kokos listiće, kao i ja, prelepo se uklapaju u čokoladni ukus.

4. Peći u zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 30-ak minuta, dok se kolač ne stegne.

5. Možete proveriti uz pomoć čačkalice da li je dovoljno pečen, tako što ćete je probosti kroz kolač, ako je izvadite, a smesa se ne zalepi za nju, kolač možete da izvadite iz rerne.

6. Kako ste kolač izvadili iz rerne, izvadite ga iz kalupa sa sve pek papirom, i ostavite ga 15-ak minuta na sobnoj temperaturi kako bi se prohladio i dodatno stegao- kako biste ga posle lakše sekli.

7. Kolač secite na kocke, servirajte i uživajte u ovoj preukusnoj čokoladno- proteinskoj bombici. Prijatno! :)

O meni

Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.