Slatki zalogaj

Voćna i hrskava fantazija za savršeni kraj nedelje- krambl sa šumskim voćem

  • Vreme pripreme: 40 min.
  • Broj osoba: 6

Zdravo, dragi moji!

Nedeljom obožavam da se posvetim sebi i trenucima u kojim uživam- a to jeste kuvanje, pravljenje novih i zdravih slatkih recepata i uživanje u ukusnoj hrani sa dragim ljudima.Kraj nedelje treba da bude opušten, a ovo jeste moj savršen kraj koji me motiviše za sledeći dan , kao i za novu nedelju koja je pred nama.

Kada činite sebi, tj. kada se bavite stvarima koje vas ispunjavaju, sve vam postane lakše i lepše. Čak i određene obaveze, koje baš i ne volite, ali vas očekuju, odradićete bez problema i pašće vam lakše, jer ste, pre svega, zadovoljni i ispunjeni.

Suština jeste da činite sebi i da ugodite sebi, da ne zanemarite svoje rituale, koji jesu sitni, ali i te kako dragoceni. U njima leži vaša iskrena sreća i vaš mir. Jedan od ugođaja i moj predlog jeste nedeljni slatkiš, hrskavi i voćni. Predivno se slaže uz šoljicu kafe i zanimljivu knjigu. Zvuči lepo, zar ne? ♥

Ispod tekstića vam pišem ceo recept za ovaj brz, zdrav i preukusan dezert- hrskavi krambl sa šumskim voćem.
Uživajte! :)




Hrskavi krambl sa šumskim voćem

SASTOJCI:
*šolja u receptu je 250ml.

400g šumskog voća (ja sam koristila smrznuto, pa sam ga ostavila pre pripreme oko 30 minuta na sobnoj temepraturi, kako bi se otopilo),
2 kašike limunovog soka,
1 šolja bademovog brašna (mleveni bademi),
1/2 šolje kokosovog brašna,
1/4 šolje kokosovog šećera,
1 kašičica cimeta,
1/2 šolje kikiriki putera,
i 1/4 šolje agavinog sirupa/meda.


PRIPREMA:

Pre pripreme uključite rernu na 180 stepeni kako bi se zagrejala.
Zatim, u činiji izmešajte šumsko voće sa limunovim sokom i ravnomerno ga rasporedite po dnu u četvrtaste tepsije gde ćete peći krambl.

U činiji, koja je otporna na toplotu, dodajte sirup od agave/med i kikiriki puter, pa sve zajedno istopite u mikrotalasnoj. Vodite računa o temepraturi, jer veoma lako zagori, dovoljan je 1 minut na srednoj temeperaturi, kako bi se smesa istopila. Istopljenu smesu sjedinite.

U velikoj činiji sjedinite ostatak suvih sastojaka, pa u njih umešajte istopljenu slatku- kikiriki smesu. Mešajte dok ne dobijte lepljivu, kompaktnu smesu za krambl.

Krambl sloj ravnomerno rasporedite preko šumskog voća u tepsiji. Potom, ubacite u rernu i pecite nekih 30-ak minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Krambl je gotov kada korica postane blago braonkaste boje.

Gotov kolač izvadite iz rerne i obavezno ga ostavite oko 15-ak minuta na sobnoj temepraturi kako bi se prohladio i dodatno stegao. Zatim, secite, servirajte i uživajte u ovoj slatkoj i zdravoj voćnoj fantaziji. Prijatno! :)

O meni

Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.