Slani zalogaj

Ukusni zalogaji za uživanje u letnjim danima- pizzete od brokolija (bez testa)

  • Vreme pripreme: 35 min.
  • Broj osoba: 4

Zdravo, drugari!

Vikend, letnji mesec avgust i vreme za uživanje nam donose nove zdrave i preukusne recepte uz pomoću kojih možemo naše letnje uživanje da upotpunimo.

Ko je rekao da ove godine nema leta? Tu je ono, i sve vreme čeka na nas da se opustimo i da ga iskoristimo onako najbolje kako umemo. Zato, kreirajte sebi svoje vreme po vašoj želji! Uzmite odmor, obilazite prirodu, kupajte se u jezeru, čitajte- radite ono što najviše volite, jer ovo vreme jeste upravo vreme za odmor i za opuštanje od napete godine.

I za vas, kad smo kod opuštanja, pripremila sam jedan ultra zdrav, brz i ukusan recept- u pitanju su pizzete od brokolija. Ovde umesto testa baza jeste brokoli- povrćka puna vlakana i vitamina, koja podržava naš imunitet, a sa druge strane, ako niste ljubitelj iste, a ipak bi da je uvrstite u svoju ishranu, ovo je super kombinacija, gde ćete brokoli obožavati.

Ceo recept vam pišem ispod tekstića. Uživajte! ♥


Mini pizzete od brokolija

SASTOJCI:

1 srednja glavica brokolija,
1 jaje,
150g mozzarella sira (izdrobljen),
50g parmezana+ još malo za posipanje na kraju,
začini: beli luk u prahu, origano, bosiljak, slatka paprika, biber i so,
i malo pradajz sosa (pelata).


PRIPREMA:

1. Pre pripreme uključite rernu na 180 stepeni kako bi se zagrejala. Potom, isperite brokoli pod vodom i iseckajte ga na cvetiće koje ćete usitniti u blenderu tako da ostane usitnjena suva smesa. Kada ste sve cvetiće usitnili, prebacite smesu u činiju i zagrejte je u mikrotalasnoj oko 2 minuta, kako bi smekšala.

2. Zatim, kada je mikrotalasna završila, izvadite smesu i prebacite je u veću činiju gde ćete je sjedniti sa ostalim sastojcima do komapaktne smese za "testo".

3. Pleh obložite pek papirom i smesu za testo rasporedite po njemu, tako što ćete je ravnomerno oblikovati u krug. Ubacite smesu u zagrejanu rernu i pecite je narednih 20-ak minuta, dok korica blago ne porumeni, pa preko možete dodati malo pelata i još parmezana. Ostavite smesu još 10-ak minuta u uključenoj rerni kako bi se skroz zapekla sa pelatom i parmezanom.

4. Gotovu pizzetu izvadite iz rerne i ostavite je na sobnoj temepraturi 10-ak minuta, kako bi se dodatno stegla i ohladila.

5. I sledi najlepši i najukusniji deo- secite na mini pizzete, servirajte (ako volite masline, možete ih služiti pored, jer se prelepo kombinuju uz pizzete) i uživajte u divnom spoju sastojaka i u letnjim danima koji vas čekaju da im se maksimalno prepustite. Prijatno! :)

O meni

Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.