Slani zalogaj

Ukusan i zdrav predlog za hladne dane- potaž od bundeve

  • Vreme pripreme: 30 min.
  • Broj osoba: 4

Zdravo, dragi moji!

Ove nedelje vam donosim ukusan i zdrav predlog potaža koji će vas savršeno ugrejati tokom ovih hladnih dana. Obožavam potaže, kao i da isprobam razne kombinacije sastojaka!

Ovog puta je na red došla- ni manje, ni više- bundeva! Pošto je još uvek ima, ovo je savršen način kako možete da je konzumirate i uvrsitite u svoj jelovnik.

U ovom potažu kao zamenu za pavlaku za kuvanje, koristimo kokosovo mleko iz konzerve, koje će svim sastojcima izraziti arome, a samim tim i potaž će biti neobično ukusan!

Jednostavan, brz i preukusan recept za potaž od bundeve možete videti ispod. Uživajte! ❤️

Potaž od bundeve

SASTOJCI:

1 kašika maslinovog ulja,
1 mladi luk,
mali komadić svežeg đumbira,
2 čena belog luka,
380g pasirane bundeve (pečena, pa izblendana),
1 kocka za supu od povrća,
1/2 konzerve kokosovog mleka,
1 kašičica meda,
so i biber.

PRIPREMA:

1. Očistite beli luk i đumbir, iseckajte mladi luk i sve zajedno izblendajte sa 1 kašikom maslinovog ulja u blenderu- do sitnijih komadića.

2. U posebnom lončiću skuvajte kocku za supu po instrukciji sa pakovanja.

3. Potom u drugom loncu izdinstajte usitnjeno povrće iz blendera (nema potrebe da dodajte ulje, jer smo ga već dodali tokom blendanja).

4. Kada povrće smekša dodajte mu skuvanu supicu i pire od bundeve- sjedinite dobro ove sastojke. Zatim, dodajte kokosovo mleko, med, so i biber.

5. Potaž kuvajte na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje, narednih 6-8 minuta.

6. Kada je naš potaž od bundeve gotov, servirajte ga uz moj predlog iz videa ili uz bundevine semenke i uživajte u ovom divnom i toplom jelu. Prijatno! :)

O meni

Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.