Slatki zalogaj

Savršen doručak za savršeno jutro

  • Vreme pripreme: 15 min.
  • Vreme pripreme: 35 min.
  • Broj osoba: 8

Zdravo dragi moji!

Subota i nedelja su stvorene za „lenja“ jutra i ukusan doručak.
Ovim momentima se ja najviše radujem!

Obožavam da ispunim sve svoje vikend rituale, kao i da se prepustim uživanju u svom slobodnom vremenu.
Gledam na to kao vreme za mene, vreme kada mogu sebi da se posvetim i sebi da ugodim.
To mi je veoma bitan trenutak tokom slobodnih dana, jer tako sebe pripremim za nove radne dane i uspehe.

ovsena kasa

Imate li vi svoje rituale? Ako je odgovor negativan, brzo se bacite na razmišljanje kako sebi da ugodite.
Veoma je bitno da posedujemo ljubav prema nama samima, da pazimo na sebe, jer ko će, ako ne mi? :)

I kao jednu malu pažnjicu i zadovoljstvo, koje možete sebi lako da pripremite, sa vama ću danas podeliti jedan ukusan i zdrav doručak!
U pitanju je zapečena ovsena kaša sa bananom – idealan i hranljiv doručak, koji možete rasporediti na više dana.

Zar ne zvuči savršeno?
U duhu sunčanog vikenda, stiže recept za ukusan doručak!

ovsena kasa


Zapečena ovsena kaša sa bananom:

*recept za 8 porcija.

SASTOJCI:

*šolja od 200ml.


2 + ¼ šolje ovsenih pahuljica,
1 kašičica praška za pecivo,
½ kašičice cimeta (Spice Up Shop),
prstohvat soli,
3 zrele banane + 1 bannana za dekoraciju,
180 ml bademovog mleka,
¼ šolje meda,
1 jaje,
i 1 kašičica vanila ekstrakta.

PRIPREMA:

Pre pripreme zagrejati rernu na 180 stepeni, a četvrtastu tepsiju, u kojoj će se peći ovsena kaša, obložite pek papirom ili ga premažite sa malo kokosovog ulja.

U velikoj činiji sjedinite ovsene pahuljice, prašak za pecivo, cimet i malo soli.
Sjedinjene sastojke u činiji ostaviti sa strane.
U odvojenoj činiji sjedinite do kompaktne smese sledeće sastojke:
izgnječene banane, mleko, med, jaje i ekstrakt od vanile.
Suvim sastojcima (smesu sa ovsenim pahuljicama) dodajte mokre sastojke (banana smesu).
Sve sjednite u jednu smesu i prebacite je u tepsiju.

Ravnomerno rasporedite tečnu kašu po tepsiji i odozgo dekorišite sa jednom seckanom bananom na kolutiće.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta, dok kaša ne porumeni.
Zapečenu kašu izvadite iz rerne i ostavite je nekih 10-ak minuta, kako bi se prohladila i dodatno stegla na sobnoj temperaturi.
Seći i servirati je toplu, jer tada je najukusnija!
I naravno, prepustite se totalnom uživanju u vašem mirnom jutru i predivnom spoju ukusa ovog doručka.

Želim vam lep vikend i uživajte!


Autor fotografija: @fromyoeyes

O meni

Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.