Slatki zalogaj
Ćaos dragi moji!
Leto mi je oduvek pružalo najviše inspiracije. Sve je nekako veselo, srećno, šareno, prosto nije moguće biti neinspirisan u ovom periodu. Još kad stigne sezona putovanja, mora... Uh, definitivno omiljeno doba godine!
Dok mi vi uživate, evo jedan recept da uživanje podignemo na još veći nivo - vreme je za slatkiše!
Čokoladni mafini:
*12 mafina
SASTOJCI:
Suvi:
► 175g pirinčanog brašna (@aleksandrija_glutenfree),
► 75g kokosovog šećera,
► 2 kašike kakaa u prahu (Superior Kakao @justsuperior.rs),
► 1 kašičica praška za pecivo,
► 1 kašičica sode bikarbone,
►i prstohvat soli.
Mokri:
► pola tečnosti konzervirane leblebije (akvafaba-leblebijina voda)/ ili 5 belanca,
► 50ml bademovog mleka,
► i 85ml meda ( Mediljka - šumski med @zadruga.food.concept).

PRIPREMA:
Prethodno zagrejati rernu na 180 stepeni. Okrugle kalupe obložiti papirićima za mafine. U velikoj činiji prvo sjediniti suve sastojke, potom im dodati mokre sastojke i mešati do kompaktne smese za mafine. Smesu ravnomerno rasporediti u kalupe i peći nekih 25 minuta, dok ne porumene. Gotove mafine izvaditi iz rerne I ostaviti ih 10-ak minuta na sobnoj temperaturi, kako bi se ohladili.
Zadnji i najslađi korak - odozgo filovati mafine sa po jednom kašikom slatkog namaza/džema po želji.

Ja sam koristila čuvenog Namazanka od omiljenih @cao_seceru.
Možete napraviti i domaću nutelu od urmi, pečenih lešnika, kakao praha i vanila ekstrakta - i služiti je preko mafina. Sjajna kombinacija!
Mafini koji ostavljaju bez reči svakog zaljubljenika u čokoladu, verujte mi na reč, proverite sami i probajte, a ja čekam vaše utiske!
Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.