Ukusni napici

Recept za kišne dane i dobro raspoloženje- Zdrava topla čokolada

  • Vreme pripreme: 10 min.
  • Broj osoba: 1
Zdravo, dragi moji!

Kišni ponedeljak je stvoren za udobnu odeću, toplinu doma i šolju toplog, slatkog napitka, nakon svih završenih obaveza. Mislim da nema bolje nagrade!

Obično svi krivimo loše vreme za manjak energije i naš pesimizam i nastavljamo sa tnurnim razmišljanjima, dok ponovo ne ugledamo sunce- što uopšte nije opravdanje. Zašto imamo potrebu da čekamo bilo šta da bismo se bolje osećali? Zašto bismo bacili još jedan dan, kad on može podjednako biti uspešan i lep, kao i ostali? Zašto ne bismo sebi ugodili, učinili nešto lepo za sebe?

To su sve samo prazne priče i opravdanja. Dan je još uvek tu i čeka da ga iskoristimo!

Moj predlog jeste da ovakve dane zasladite sa toplom šoljom zdrave tople čokolade. Na ovaj način ćete sebi podići nivo energije i zasladićete svoje čulo ukusa. Zanimljiva knjiga/film i topla čokolada- moj recept za kišu i dobro raspoloženje.

Potrebne sastojke i način pripreme možete videti ispod. I ne zaboravite- opustite se, zasladite se i uživajte! ❤️



Zdrava topla čokolada

SASTOJCI:
*šolja- 250ml.

1/2 šolje kokosovog mleka iz konzerve,
1/2 šolje bademovog (nezaslađenog) mleka,
1 1/2 kašike sirovog kakao praha,
3-4 kašike zaslađivača (u receptu koristim @perviaplus.rs prirodni zaslađivač na bazi ekstrakta lista stevije sa inulinom- iskrena preporuka!),
1/2 kašičice Cejlon cimeta (preporuka za najbolji cimet koji sam ikada probala iz omiljene radnjice za začinima @spice_up_shop),
1/4 kašičice karadmoma,
i 2-3 kapljice vanilinog ekstrakta.


PRIPREMA:

1. U većoj džezvi, na srednjoj temperaturi, zagrejte kokosovo mleko sa bademovim uz konstantno mešanje.
2. Kada se tečna smesa zagreje (dok ne počne da vri), malo smanjite temperaturu, pa dodajte ostatak namirnica i sjedinite ih uz mešanje.
3. Kada se sastojci sjedine u kompaktnu tečnu smesu, servirajte toplu čokoladu u vašu omiljenu šolju i uživajte u slatkim ukusima! :)

O meni

Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.