Slatki zalogaj
Zdravo, dragi moji!
Već duže vreme istražujem i eksperimentišem sa jednim receptom- u pitanju je kombinacija kikiriki putera, zrelih banana i čokolade.
Međutim, ovo mi je još jedan dokaz da nikad ne treba da odustanem + da ostanem uporna – iz ovih osobina je usledio ovaj divan slatkiš!
Ovaj slatkiš je toliko ukusan, da će čak i one koji imaju odbojnost prema zdravim slatkišima oboriti sa nogu!
Zato, oprez sa ovim mekanim kolačićima.
Sama pomisao na kikiriki puter i čokoladu me raspameti potpuno, a ovaj recept poseduje upravo tu osobinu – da vas potpuno raspameti!
S druge strane, potrebno vam je svega 35 minuta pripreme za ovo slatko savršenstvo.
Ovi slatki kolačići su idealni kad imate napad za slatkišima zbog svog fenomenalnog sastava i ukusa.
Nisu preslatki zbog kikiriki putera, koji udara kontrast, a banane se osećaju samo zbog svoje slatkoće.
Ceo recept za sjajan predlog za zdrav dezert/ brzinski doručak/ili užinu nakon treninga, možete pročitati ispod teksta.
Uživajte! :)

Mekani banana kolačići sa kikiriki puterom i čokoladom:
SASTOJCI:
*šolja 250 ml.
► 1 šolja kikiriki putera,
► 4 zrele i izgnječene banane,
► 2 jaja,
► ¼ šolje kokosovog šećera (može i braon),
► 1 kašičica praška za pecivo,
► prstohvat soli,
► 1 kašičica vanilinog ekstrakta,
► 1+1/2 šolje speltinog brašna,
► i ½ šolje čokoladnih dugmića/sitno seckane crne čokoladne.
PRIPREMA:
Zagrejati rernu na 180 stepeni i obložite veći pleh pek papirom- zbog količine smese, potrebno je da se kolačići peku iz 2 ture, ili ako imate mesta u rerni, da oba pleha sa raspoređenom smesom ubacite u isto vreme, kako bi se ispekli iz jednog puta.
U većoj činiji sjedinite zajedno kikiriki puter, izgnječene banane, jaja, kokosov šećer, prašak za pecivo, so i vanilin ekstrakt.
Potom u smesu dodajte brašno i čokoladu, pa jedinite do kompaktne strukture.
Po plehu, obloženom pek papirom ravnomerno rasporedite smesu, tako što ćete postepeno na pek papir ređati po 1 kašiku smese (za 1 kolačić). Vodite računa da kolačići imaju razdaljinu od po bar 4 cm, kako bi se zapekli pojedinačno u okrugli oblik. Pecite ih oko 10-12 minuta dok ne postanu branokasto-zlatne boje. Možete proveriti da li su dovoljno pečeni, tako što ćete čačkalicom probosti jedan kolačić- ako je čačkalica suva, onda su kolačići gotovi.
Preporuka je da ih ostavite oko 10-ak minuta na sobnoj temepraturi da se ohlade i stegnu, a nakon toga se prepustite ovim prelepim i preukusnim slatkišima. Prijatno vam želim! :)
Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.