Ukusni napici

Odmor i uživanje uz kremasti espresso smoothie

  • Vreme pripreme: 10 min.
  • Broj osoba: 1

Zdravo dragi moji!

Danas bih uz novi ukusan recept za napitak podelila sa vama i jednu malu i poučnu priču i iskustvo.

Svi koji me prate mogli su da vide da me malo duže nije bilo. Odlučila sam da napravim pauzu koja neće biti vremenski ograničena već ću slušati sebe i trenutak kada ću se osećati spremno za povratak.

...Ali zašto pauza?...

Svi koji su probali tehniku pauze saznali su da je to najefikasniji odmor i oporavak. Kada dođe momenat da se forsirate u poslu koji obožvate da radite i da vam pomalo bude muka od svega, to je znak da vam je hitno potrebna pauza i dobar odmor od tog posla.

Pitate se kako to prepoznati?
Jednostavno, dozvolite sebi da se fokusirate na svoja osećanja i zahteve.

Moj primer, u ovom slučaju, jeste da sam “nestala” jer mi je inspiracija za recepte i sve što sam planirala bila u minusu. To je sve prouzrokovalo nerviranje, grižu savest jer nisam aktivna i stojim u mestu bez ikakvih ideja. Međutim, dogodilo se da sam 'ohladila' glavu i shvatila da mi je potrebna pauza od profila i razmišljanja kako bi se inspiracija i sve nove ideje polako rađale ponovo.

I vidite- nakon malo duže pauze, eto mene nazad sa novim receptom i više energije! I uopšte više nije žao što sam napravila pauzu i bila neaktivna, jer osetila sam da mi je potrebna i znala sam da ću se vratiti nazad!

Zato, svima koji se osećaju nevoljno prema nečemu što vole (trening, hobi, posao..) to je znak da treba odmoriti i dopustiti sebi da se opustite i ohladite, jer ljubav i interesovanje su tu, ali telo i glava traže odmor. Poslušajte sebe i videćete čudo. Kada se odmorite jedva ćete dočekati da se vratite starim aktivnostima!

U tom duhu, da se svi malo počastimo, stiže ukusan recept za kremasti espresso smoothie!




Kremasti espresso smoothie


SASTOJCI:

1 kašika mlevene kafe (domaća),
1 kašika kikiriki putera,
1/2 kašičice ekstrakta od vanile,
180ml mleka po želji (ja koristim bademovo),
1 mala šoljica ohlađenog espressa (odstojao u frižideru oko pola sata),
1/2 zaleđene banane,
i 1 kašičica meda (opciono, ako volite slađu varijantu).


PRIPREMA:

1. U blender dodajte sve sastojke i izblendajte do kompaktne i tečne strukture. Ako vam se čini da je pregusto, postepeno dodajte još mleka, kako bi se sve lepo sjedinilo.

2. Kafu možete odmah servirati i uživati u njoj uz neku dobru knjigu ili uz razgovor sa društvom tokom ovih sunčanih dana.

3. Prijatno vam želim i jedva čekam da čujem vaše utiske! ♥

O meni

Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.