Slatki zalogaj
Zdravo, dragi moji!
Leto nam sa sobom donosi sunčane dane, ali i sveže i sočno voće- na našu veliku radost! Zato sam vam danas pripremila recept u takvom duhu.
Ovo je odlična zamka za sve vas koji izbegavate dnevni unos voća, jer samo uz dodatnih par sastojaka ujedinićete i voće koje ćete sigurno, u jednoj od ovakvih varijanti, pojesti.
U današnjem receptu koristimo sveže breskve. Breskve su pogodne za čišćenje organizma i odličan su diuretik, jer sadrže dosta vode. Pored toga sadrže i biljna vlakna koja su pogodna za varenje (pogotovo za lenja creva), gvožđe, vitamin C, kalcijum i još puno korisnih beneficija za naš organizam.
Iz tog razloga koristim breskve da bi rezultat dezerta pored slatkog i ukusnog momenta pružio i nutritivno bogate zalogaje. Ceo recept za domaći kobler kolač sa breskvama vam pišem ispod ovog teksta, a ispod recepta možete pronaći i video-recept pripreme.
Uživajte! :)
Domaći kobler kolač sa breskvama
SASTOJCI:
*šolja- 250 ml.
Voćni sloj:
► 500g breskvica,
► 1 kašika kokosovog šećera,
► i 1/2 kašičice muskatnog oraščića.
Gornji sloj od hrskavog testa:
► 1/2 šolje heljdinog brašna,
► 1/2 šolje bademovog brašna (mleveni bademi),
► 1 i 1/2 kašičice praška za pecivo,
► 1/3 šolje kokosovog šećera,
► 1/4 šolje istopljenog putera
► 1/2 šolje bademovog mleka,
► i prstohvat soli.
PRIPREMA:
Pre pripreme uključite rernu na 180 stepeni kako bi se zagrejala.
Zatim isecite breskvice na kockice i sjedinite ih sa kokosovim šećerom i muskatnim oraščićem. Voćnu smesu prebacite u četvrtastu tepsiju i ravnomerno je rasporedite po dnu.
U većoj činiji sjedinite sastojke za gornji sloj kolača- hrskavo testo. Kad smesa dobije kompaktnu i tečnu strukturu dodajte je u tepsiju preko voćnog sloja. Ravnomerno je rasporedite, tako da pokrije breskvice.
Pecite kolač u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-50 minuta dok ne postane blago braonkaste boje. Pečeni kobler izvadite iz rerne i ostavite ga 10 minuta na sobnoj temeperaturi kako bi se ohladio i dodatno stegao.
Potom, sledi svima omiljeni deo- degustacija! Isecite na parčiće, servirajte i uživajte u osevžavajućim i letnjim ukusima!
Moj predlog za serviranje, ako ste raspoloženi da se počastite, jeste da parče servirate uz kuglu sladoleda od vanile- savršena je kombinacija.
Prijatno! :)
Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.