Slani zalogaj

Lagana španska pita za lagani doručak

  • Vreme pripreme: 40 min.
  • Broj osoba: 2

Ćaos dragi moji!

Nedelja je već stigla, što znači da je pravo vreme za neki sočan doručak.
Kako bismo čitavu nedelju priveli kraju u punom sjaju!
Moja ideja, i nešto što je mene lično oduševilo, jeste malo drugačija verzija čuvene španske pite.
Sadrži zdrave masti i sve potrebne nutrijente koji će vam pružiti energiju, a uz to, na ukusu uopšte ne gubi. Uverite se i sami!


Španska pita:

*porcija za 2 osobe

Sjediniti sledeće sastojke:


10 kašika kukuruznog brašna (moj izbor - Premium Palenta @aleksandrija_glutenfree),
1 jaje,
1 prašak za pecivo.

Zatim u sve to dodati:

½ šolje jogurta,
3 kašike maslinovog ulja.

Smesu umutiti, i po ukusu dodati malo soli i ostale začine - ja sam dodala začin Herbes de Provance @spice_up_shop.

spanska pita

Kada se smesa sjedinila dodati prethodno izrendanu tikvicu i 4-5 iseckana kisela krastavčića i origana po ukusu.

Izmešati sastojke dok ne postanu kompaktni i staviti u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u rerni oko 30 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
Gotova pita će imati čvrste zlatno-braon korice, takvu je izvaditi iz rerne, sačekati par minuta da se prohladi i servirati parčiće.


Jednostavan i ukusan doručak je gotov. Ako se odlučite za ovaj recept, uopšte niste pogrešili, prvi znak svoje divnoće, ova pitica će vam pokazati svojim mirisom iz rerne u toku pečenja,
i defitinitvno upotpuniti nedeljno jutro.. a za ukus, to vam neću otkriti, videćete već!

O meni

Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.