Slatki zalogaj

Jesenja činija ukusnog doručka- hrskava i domaća granola

  • Vreme pripreme: 50 min.

Zdravo, dragi moji!

Oktobar, jesenji mesec, koji je stvoren za toplu i udobnu odeću, mekano ćebence i mirišljave sveće. Ove momente ja izuzetno cenim i volim, zato kada dođe hladno vreme, teško me je izvući iz kuće!

Između ostalog, ova sezona jeste posvećena i eksperimentisanju sa novim i ukusnim receptima. Radujem se svemu što ću pripremiti i podeliti sa vama, a spremam vam i još neka iznenađenja!

Danas ću sa vama podeliti moju finalnu verziju hrskave, domaće granole! Malo upozorenje- u toku pečenja granole u rerni, ceo dom će poprimiti opojan orašasti mirs- savršeno i neodoljivo, teško je izdržati ovu slatku muku!

Ispod vam pišem ovaj jednostavan i ukusan recept za hrskavu- domaću granolu (bez šećera). Uživajte! ♥



Hrskava- domaća granola

SASTOJCI:

250g ovsenih pahuljica,
120g kikiriki putera,
60g oraha (sitno seckanih),
3 kašike mlevenog lanenog semena,
3 kašike meda/agavinog sirupa,
1 kašičica vanila ekstrakta,
1 kašičica cimeta,
i 5 kašika kokos listića.

*opciono- crna čokolada za toping (moja preporuka)!

PRIPREMA:

  1. Pre pripreme, uključite rernu na 180 stepeni kako bi se zagrejala.
  2. Sitno iseckajte orahe, a zatim, u velikoj činiji sjedinite sve sem kokos listića.
  3. Veliki četvrtasti pleh obložite pek papirom, pa ravnomerno prespite i rasporedite smesu za granolu po plehu.
  4. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-ak minuta, dok granola ne porumeni i ne postane hrskava.
  5. Kada je granola pečena, izvaditi je iz rerne, ostavite je na sobnoj temperaturi oko 10-ak minuta kako bi se prohladila i stegla.
  6. Kada granola odostoji, rukama je izlomite na manje komadiće i dodajte kokos listiće.
  7. Možete je čuvati u staklenoj tegli, ali pošto je ukusna, garantujem da će se tegla brzinski isprazniti. Moja omiljena kombinacija jeste sa grčkim jogurtom, šumskim voćem i sa malo crne čokolade. Jedva čekam da čujem vaše utiske i kombinacije. Prijatno vam želim! :)

O meni

Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.