Slatki zalogaj

Jednostavan i neverovatno ukusan dezert od samo 6 sastojka- čoko zalogaji sa bundevom i puterom od kikirikija

  • Vreme pripreme: 35 min.

Zdravo, dragi moji!

Nakon prilično duge pauze, video-recepti nam ponovo stižu. Ovaj deo posla kreiranja recepata, snimanja i komuniciranja kroz video sa vama, mi je izuzetno nedostajao- ali evo nas, tu smo ponovo, sa svežim, novim i zanimljivim sadržajem!

Pošto je i Novembar mesec bundeve, očekujte naredne recepte sa ovim sastojkom. Spremila sam vam interesantne i preukusne predloge slatkih i slanih jela. Danas ćemo da pravimo slatkiš, a ostatak ćete videti uskoro!

Dezert za ovu nedelju jesu čoko zalogaji sa bundevom i puterom od kikirikija- ako vam se čini da sve zvuči ukusno, samo da nema bundeve, grešite. Pire od bundeve je u ovom receptu ključan, ukus se ni ne oseti, jer preovladava čokolada sa kikiriki puterom, ali mu bundeva zato daje na kremastom momentu.

Recept je veoma jednostavan i brz, sa svega par stastojka, tako da može svako da ga napravi i da uživa. Ispod vam pišem ceo recept i ostavljam video-recept sa Youtube kanala. Jedva čekam da čujem vaše utiske. Uživajte! ♥

Čoko zalogaji od bundeve i putera od kikirikija

SASTOJCI:

- Čokoladni sloj:
170g crne čokolade (ja koristim onu sa 85% kakaa),

- Srednji sloj od bundeve i kikiriki putera:
2 pune kašike kikiriki putera (moj omiljeni ikada Think Green iz Špajz doo),
2 kašike pirea od bundeve (pasirana ili izblendana pečena bundeva),
2 kašike meda,
1/2 kašičice ekstrakta od vanile
i 1/4 kašičice pumpkin spice začina (mešavina začina: 1 kašika cimeta, 1/4 kašičice đumbira i 1/4 kašičice mlevenog muskatnog oraščića).


PRIPREMA:

1. Pre pripreme pripremite mini kalupe za mafine (ja sam iskoristila oko 23 mini kalupa).
2. Zatim, istopite čokoladu, tehnikom Bain-Marie, tako što ćete veći lonac napuniti vodom (ali da ne bude prepun) i stavićete ga na plotnu na srednoj vatri, kako bi se voda zagrejala. Kada se voda ugreje manji lonac, gde ste prebacili izlomljenu čokoladu, stavite preko većeg, tako da dno manjeg lonca bude u toploj vodi. Na ovaj način ćete najbolje istopiti čokoladu, jer uz stalno mešanje, neće zagoreti, niti će se zalepiti za dno lonca.
3. Kako se čokolada istoplila, sleduje prvi sloj čoko zalogaja- po 1 (ali ne prepunu) kašiku sipajte u svaki mini kalup- ostaće vam još čokolade, koja je potrebna kasnije za posledni sloj.
4. Kada ste sve kalupe obložili čoko slojem poređajte ih na tanjir i prebacite ih u zamrzivač da odstoje oko 10 minuta- kako bi se čokolada stegla.
5. U međuvremenu, napravite punjenje od bundeve i kikiriki putera. Sjedinite sastojke za srednji sloj do kompaktne i sjedinjene smese.
6. Kada se čokolada setgla, izvadite tanjir iz zamrzivača, i zatim svaki kalup napunite smesom od budneve i putera od kikirikija.
7. Pošto sve kalupe ispunite, preko dodajte i zadnji sloj, ostatak istopljenje čokolade- po 1 kašiku.
8. Vratite čoko zalogaje u zamrzivač da se gornji slojevi stegnu, a nakon 10-20 minuta, biće poptpuno gotovi i spremni da ih servirate. Servirajte i uživajte u ovim malim i preukusnim čoko zalogajima. Prijatno!

O meni

Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.