Slatki zalogaj

Hrskavi pekan kolač od jabuka

  • Vreme pripreme: 50 min.
  • Broj osoba: 6

Zdravo drugari moji i dobro mi došli nazad! :)

Moje savršeno popodne + vreme samo za mene - prikazano na jednoj slici.
Bez ovih rituala moj dan nije ispunjen, ako nemam vremena da bar pola sata u toku dana samo za sebe izdvojim, onda taj dan više nema smilsa..

Da čujem, koji su vaši neizostavni svakodnevni rituali?

Moji su - kafa, dobro štivo i kolač napravljen sa puno ljubavi.
U procesu pravljenja i eksperimentisanja sa sastojcima, razmišljala sam kako jedva čekam da podelim recept sa vama - i evo ga!

Hrskavi Pekan kolač od jabuka:

Prethodno oljuštiti i iseckati na manje kockice 6 srednjih i slađih jabuka.

U jednoj većoj činiji sjediniti sledeće suve sastojke:
1 šolju bademovog brašna,
2 kašike tapioka skroba,
1/2 kašičice cimeta,
1/2 kašičice sode-bikarobone,
prstohvat soli,
i 4 kašike mlevenih pekan oraha.

Potom sjedinjenoj smesi dodati:
1 jaje,
1 šolju kokos šećera,
1/4 šolje istopljenog kokos ulja,
i 1 kašičicu ekstrakta od vanile - sjediniti.

U maloj činiji izmešati:
1/4 šolje pekan oraha (mlevenih),
1 kašiku kokos šećera,
i 1/2 kašičice cimeta.

U sjedinjeno brašno kolača umešati jabuke, potom premestiti bazu kolača u četvrtastu tepsiju obloženu pek papirom. Zatim, ravnomerno posuti cimet, orahe i šećer.

Peći na 180 stepeni oko 30-35 minuta. Pečeni kolač izvaditi iz rerne, ostaviti na sobnoj temeparaturi kako bi se dodatno stegao i ohladio, a zatim seći i servirati.

I da, naravno, uživati u ukusima i u svojim ritualima!

O meni

Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.