Slatki zalogaj
Zdravo drugari!
Došlo je vreme za obećani Uskršnji recept koji je zasenio celu trpezu. Iznenađena sam reakcijom ukućana koji nisu baš najsrećniji kad iznesem nešto zdravo... znate one predrasude... ali da, definitivno da je ovaj recept pun pogodak za sve!
Postoji više prednosti ovog savršenog dezerta- pre svega, može bilo ko da ga napravi, jer uopšte nije nauka, u roku od 5 minuta sa svega 5 sastojaka: kikiriki puter, čokolada, kakao, med i kokosvo ulje!
Ne samo što je fotogeničan, pa privlači svojim izgledom i otvara apetit, nego što je toliko još, puta dva ukusan.
Sadrži veoma malo šećera, obiluje proteinima i zdravim mastima i možete ga napraviti kad god - odlična zamena za industrijske slatkiše, koja prilično zasiti zbog svog sastava!
Ceo recept, kao i detaljnu pripremu vam pišem ispod teksta. Uživajte! :)

Čokoladne kocke od kikiriki putera:
SASTOJCI:
*koristim šolju od 250ml.
Kikiriki sloj:
► 170g kikiriki putera,
► 4 kašike meda
► i 1 puna šaka čokoladnih dugmića/sitno seckane crne čokolade.
Čokoladni sloj:
► 1/4 šolje kokosovog ulja,
► 1 puna kašika kakao praha,
► 2 kašike meda,
► i malo soli (opciono).
PRIPREMA:
Četvrtastu posudu (srednje veličine) obložite pek papirom.
U većoj činiji sjediniti kikiriki puter i med, pa umešajte i čokoladu u ovu smesu.
Kada je kikiriki sloj sjedinjen, ravnomerno ga izlijte i rasporedite po posudici.
Zatim, istopite kokosovo ulje, pa sjedinite sa kakao prahom i medom.
Ovu tečnu smesu sipajte preko kikiriki smese i pospite malo soli preko (kako bi ukus još više dobio na intezitetu/opciono).
Ostavite činiju u zamrzivaču na nekih 10-15 minuta dok se potpuno ne stegne.
Kada se smesa stegla, secite je na kocke i servirajte.
Prijatno vam želim! :)
Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.